Zemědělství a venkov České republiky po vstupu do EU, na příkladu okresu Ústí nad Orlicí - Malá, Pavla (2010)
Cílem této práce je analýza současného stavu zemědělství v okresu Ústí nad Orlicí a jeho vývoje od vstupu České republiky do Evropské unie v roce 2004. V úvodu jsou popsány fyzickogeografické a socioekonomické charakteristiky. Hlavní část práce popisuje aktuální stav v sektoru fyzických i právnických osob v zemědělství v okrese Ústí nad Orlicí