Změny dopravních vazeb v prostoru města Brna - Trmač, Vojtěch (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou změn dopravních vazeb v prostoru města Brna v období po roce 1990. Výchozím krokem pro studium dopravních vazeb ve městě je poznání obecných teoretických východisek a shrnutí vývoje dopravy v městě Brně v minulosti. Následně jsou analyzovány změny v uspořádání a intenzitě dopravních vztahů v individuální automobilové a městské hromadné dopravě na základě dostupných dat. Diplomová práce je doplněna o návrh využití daného tématu ve výuce zeměpisu