Pojem funkce v učivu střední školy - Tesařová, Libuše (2010)
Tato diplomová práce zachycuje vývoj vyučování pojmu funkce v českých středoškolských učebnicích po roce 1860 do současnosti. Jsou rozebírány dostupné středoškolské učebnice matematiky a následně vyhodnocován přístup k učivu tohoto tématu v různých časových obdobích.