Rozšíření druhů rodu Cirsium v České republice srovnávací studie

Předkládaná práce popisuje geografické rozšíření druhů rodu Cirsium v České republice. Byla vypracována na základě studia herbářových položek, literárních údajů z České národní fytocenologické databáze (CNPD), databáze FLDOK spravované Botanickým ústavem Akademie věd České republiky v Průhonicích, d...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Blizňáková, Petra, 1985- (Dissertant)
Other Authors: Bureš, Petr, 1963- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/150934/prif_m/
Cover Image
LEADER 06199ctm a22009737a 4500
001 MUB01000645835
003 CZ BrMU
005 20101208155346.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)149268 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 58  |x Botanika  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 582.998.1  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a 58  |2 MRF 
100 1 |a Blizňáková, Petra,  |d 1985-  |7 mub2012683692  |% UČO 150934  |4 dis 
242 1 0 |a Geographical distribution of Cirsium species in the Czech Republic  |y eng 
245 1 0 |a Rozšíření druhů rodu Cirsium v České republice srovnávací studie  |h [rukopis] /  |c Petra Blizňáková 
260 |c 2010 
300 |a 110 s. :  |b il. 
500 |a Vedoucí práce: Petr Bureš 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010 
520 2 |a Předkládaná práce popisuje geografické rozšíření druhů rodu Cirsium v České republice. Byla vypracována na základě studia herbářových položek, literárních údajů z České národní fytocenologické databáze (CNPD), databáze FLDOK spravované Botanickým ústavem Akademie věd České republiky v Průhonicích, databáze jihočeské pobočky České botanické společnosti a Dominovy rukopisné kartotéky. Lokality z těchto zdrojů byly zaneseny do databáze. Ta obsahuje celkem 37340 lokalit (32492 lokalit bez duplikátů). K lokalitám byly přiřazeny zeměpisné souřadnice a na jejich základě byly vytvořeny mapy rozšíření studovaných druhů. Druhy Cirsium arvense, Cirsium vulgare a Cirsium oleraceum se vyskytují téměř na celém území České republiky, od nížin až do oblastí hor. Hojně rozšířeným druhem je také Cirsium palustre, který vyhledává spíše chladná a vlhká stanoviště. Nejvíce chladnomilným druhem je Cirsium heterophyllum, který je vázán na většinu horských oblastí České republiky, s výjimkou Karpat na východn  |% cze 
520 2 9 |a This study describes the geographical distribution of Cirsium species in the Czech Republic. It is based on study of herbarium specimens, literary data from Czech National Phytosociological Database (CNPD), FLDOK database of the Institute of Botany in Průhonice, the database of the South Bohemian branch of the Czech Botanic Society and Domin’s manuscript card file. The localities from the sources were stored into a database. The database includes 37340 localities (32492 without duplications). The localities were georeferenced and distribution maps of the species were prepared. Cirsium arvense, Cirsium vulgare and Cirsium oleraceum are occurred all over the country. They are found from the lowlands to the lower mountain regions. Cirsium palustre is also widely distributed species but its distribution is rather concentrated in areas with cold and wet climate. Cirsium heterophyllum is species, which mostly prefers cold and wet parts of the Czech Republic. It is widespread in most of mount  |9 eng 
650 0 7 |a hvězdnicovité  |7 ph170609  |2 czenas 
650 0 9 |a Asteraceae  |2 eczenas 
651 7 |a Česko  |7 ge128065  |2 czenas 
651 9 |a Czechia  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |c PřF N-BI UB, UZ  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Bureš, Petr,  |d 1963-  |7 ola2003204796  |% UČO 2635  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/150934/prif_m/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20101007  |l MUB01  |h 1320 
CAT |a ANTLOVA  |b 02  |c 20101126  |l MUB01  |h 1418 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20101208  |l MUB01  |h 1553 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1918 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2327 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110713  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1356 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120209  |l MUB01  |h 1244 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120209  |l MUB01  |h 1245 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120328  |l MUB01  |h 1223 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2009 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120710  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130925  |l MUB01  |h 0938 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0742 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140804  |l MUB01  |h 1500 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0934 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1147 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1152 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1159 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1204 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1321 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1324 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1328 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1512 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1750 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0115 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1024 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210204  |l MUB01  |h 2113 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20210208  |l MUB01  |h 1728 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOTAN  |b Ústav botaniky a zoologie (BOTAN)  |3 DP 24/2010  |5 3145350031  |4 DPČ: 24-10 -- DP  |8 20101126  |f 78  |f Mimo UK  |r 20101126  |s dar 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 BOTAN  |b Ústav botaniky a zoologie (BOTAN)  |3 DP 25/2010  |5 3145350032  |4 DPČ: 25-10 -- DP  |8 20101126  |f 78  |f Mimo UK  |r 20101126  |s dar 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (BOTAN)  |d DP 25/2010  |e available  |t K dispozici  |f 2  |g 0  |h N  |i 0  |j BOTAN