Autonomní nervový systém u pacientů s neurologickým onemocněním: srovnání několika vybraných onemocněním - Pospíšil, Petr, 1979- (2010)
Dizertační práce se zabývá studiem dysfunkce autonomního nervového systému a jejího dopadu na kvalitu života u pacientů s idiopatickou Parkinsonovou nemocí a u pacientů po ischemické cévní mozkové příhodě. Stav autonomního nervového systému je hodnocen pomocí vyšetření variability srdeční frekvence a baroreflexní senzitivity.