Autonomní nervový systém u pacientů s neurologickým onemocněním: Sclerosis Multiplex - Konečný, Lumír, 1980- (2010)
Dizertační práce se zabývá studiem funkcí autonomního nervového systému u pacientů s onemocněním Sclerosis Multiplex. Stav kardiovaskulární autonomní regulace je hodnocen pomocí vyšetření variability srdeční frekvence a baroreflexní senzitivity. Stav ukazatelů tolerance tělesné zátěže pacientů se Sclerosis Multiplex je hodnocen pomocí spiroergometrického vyšetření. Práce se zabývá efektem 8 týdenního ambulantního rehabilitačního programu na sledované ukazatele.