Souvislost doby kojení s utvářením kognitivních funkcí u dětí - Stehlíková, Ivana (2010)
Tato dizertační práce, jejímž cílem bylo sledovat možné rozdíly ve vývoji plně kojených a nekojených dětí ve věku 6 měsíců, stručně vymezuje historii kojení, determinaci a periodizaci prvního roku života, nastiňuje historický a současný stav řešení problematiky vztahu kojení a rané interakce dítěte.