Analýza teoretických názorů významné osobnosti ekonomického myšlení - Hynková, Vendula, 1979- (2010)
Disertační práce se zabývá rozborem názorů představitele druhé generace Brněnské školy Václava Chytila, pokračovatele Karla Engliše. Kromě analýzy Chytilových ekonomických poznatků je předmětem úvah i metodologická základna Brněnské školy, která je považována za její nezbytnou součást. Součástí je zohlednění vlivu domácích a zahraničních autorů při formování Chytilových poznatků, jeho myšlenkové obohacení a význam v historii českého ekonomického myšlení.