Odběry transplantátů krvetvorných buněk a jejich optimalizace

Cílem práce bylo postupně zavést a optimalizovat postupy, které souvisí s odběry a zpracováním transplantátů krvetvorných buněk, a průběžně analyzovat a publikovat dosažené výsledky. Konkrétně se jednalo o odběry a zpracování kostní dřeně, mobilizaci krvetvorných buněk do periferní krve, analýzu a m...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kořístek, Zdeněk, 1967- (Dissertant)
Other Authors: Mayer, Jiří, 1960- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/34873/lf_d/
Cover Image
LEADER 04913ctm a22008057a 4500
001 MUB01000645778
003 CZ BrMU
005 20130807085307.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)64483 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 616  |x Patologie. Klinická medicína  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a [602.9:612.41]:617-089.843  |2 MRF 
080 |a 616.419-089.843  |2 MRF 
080 |a 616  |2 MRF 
100 1 |a Kořístek, Zdeněk,  |d 1967-  |7 xx0081998  |% UČO 34873  |4 dis 
242 1 0 |a Optimalization of hematopoietic stem cell collections for transplantation  |y eng 
245 1 0 |a Odběry transplantátů krvetvorných buněk a jejich optimalizace  |h [rukopis] /  |c Zdeněk Kořístek 
260 |c 2010 
300 |a 126 l. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Mayer 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2010 
520 2 |a Cílem práce bylo postupně zavést a optimalizovat postupy, které souvisí s odběry a zpracováním transplantátů krvetvorných buněk, a průběžně analyzovat a publikovat dosažené výsledky. Konkrétně se jednalo o odběry a zpracování kostní dřeně, mobilizaci krvetvorných buněk do periferní krve, analýzu a modelování kinetiky jejich vyplavování, odběry krvetvorných buněk z krve, problematiku kvantifikace kmenových buněk krvetvorby v odebraném materiálu, problematiku obnovy krvetvorby po vysokodávkované léčbě a analýzu faktorů, které ovlivňují vyplavování hemopoetických buněk do krve. Vytýčené cíle se podařilo splnit, všechny potřebné metody byly zavedeny a výsledky publikovány.  |% cze 
520 2 9 |a The aim of the works was to establish procedures needed for successful hematopoietic stem cells harvests and their processing, subsequently optimize these procedures and methods, collect data, analyze them, and publish our results. We focused on bone marrow harvests and their processing, mobilization of hematopoietic stem cells into peripheral blood, analysis and modeling of the kinetics of hematopoietic stem cell mobilization, collection of these cells from peripheral blood, quantification of hematopoietic stem cells in obtained material, issues related to time and quality of engraftment of hemopoesis after high-dose chemotherapy, and analysis of factors, which affect hematopoietic stem cells mobilization. The aims were successfully accomplished, all the methods and technologies were established, and results were published.  |9 eng 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
658 |a Onkologie (čtyřleté)  |b Onkologie  |c LF D-ON4 ONKO (ONKO)  |2 CZ-BrMU 
650 0 2 |a Hematopoietic Stem Cell Transplantation 
650 0 2 |a Bone Marrow 
650 0 2 |a Hematopoietic Stem Cell Mobilization 
650 0 2 |a Peripheral Blood Stem Cell Transplantation 
650 0 2 |a Transplants 
650 0 7 |a transplantace hematopoetických kmenových buněk  |2 czmesh 
650 0 7 |a kostní dřeň  |2 czmesh 
650 0 7 |a mobilizace hematopoetických kmenových buněk  |2 czmesh 
650 0 7 |a transplantace periferních kmenových buněk  |2 czmesh 
650 0 7 |a transplantáty  |2 czmesh 
700 1 |a Mayer, Jiří,  |d 1960-  |7 nlk20000083651  |% UČO 212  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Interní hematoonkologická klinika  |7 kn20010709021  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/34873/lf_d/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20100830  |l MUB01  |h 0830 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20110216  |l MUB01  |h 1519 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20110217  |l MUB01  |h 0826 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20110217  |l MUB01  |h 1006 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1918 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2327 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120517  |l MUB01  |h 0807 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2008 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130430  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20130611  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20130807  |l MUB01  |h 0853 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130829  |l MUB01  |h 0916 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140605  |l MUB01  |h 0834 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140609  |l MUB01  |h 1531 
CAT |c 20150807  |l MUB01  |h 0904 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151020  |l MUB01  |h 0804 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0115 
CAT |c 20160525  |l MUB01  |h 1552 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1024 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200510  |l MUB01  |h 2324 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200602  |l MUB01  |h 1329 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-2010-K-7594  |6 3147043736  |5 3147043736  |8 20100830  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20100830  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-2010-K-7594  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 1  |j SKLAD