Sebepoznání psychoterapeutické principy a postupy - Kuneš, David, 1974- (2010)
Jako rigorózní práci předkládám teze práce dizertační, která se zabývá sebepoznáním a praktickými psychoterapeutickými přístupy k sebepoznání. Je rozdělena do teoretické a praktické části: V teoretické části shrnuji nejprve způsoby, jak se člověk učí pohlížet sám na sebe, a posléze terapeutické přístupy k sebepoznání. Pro propojení poznatků navrhuju vlastní model. Praktická část pak obsahuje cvičení pro prohloubení sebepoznání