Právo kolektivního investování v Evropských společenstvích a jeho další vývoj - Vincúr, Adam (2010)
Ve své práci popisuji aktuální stav právní úpravy kolektivního investování v Evropských společenstvích. Zaměřuji se především na současné nedostatky Směrnice UCITS, na různé praktické problémy spojené s její aplikací a na návrh jejích změn připravený Evropskou Komisí. Zabývám se vývojem Směrnice UCITS v kontextu Akčního plánu Evropských společenství v oblasti finančního trhu (FSAP).