Odvolání a rozhodnutí v daňovém řízení - Nová, Tereza (2010)
Rigorózní práce je zpracována na téma Odvolání a rozhodnutí v daňovém řízení. Odvolání je nejčastějším řádným opravným prostředkem využívaným daňovým subjektem na ochranu svých práv. Jeho prostřednictvím se může daňový subjekt bránit proti rozhodnutím vydaných správcem daně, pokud podání odvolání není vyloučeno zákonným ustanovením. Tento opravný prostředek slouží k tomu, aby daňový subjekt mohl napadat vady obdrženého rozhodnutí, rovněž může sloužit k tomu, aby příjemce rozhodnutí mohl napravovat svoji nedostatečnou součinnost v předchozím řízení.