Monoidy matic v algebraické teorii regulárních jazyků - Malá, Karolína (2010)
Tématem této bakalářské práce je úvod do algebraické teorie regulárních jazyků a Schützenbergerův součin monoidů. V první a druhé kapitole jsou uvedeny některé potřebné definice z algebry jako např. monoid, homomorfismus, kongruence, polookruh a základní tvrzení o nich. Třetí kapitola se zabývá pojmy z teorie formálních jazyků a popisem regulárních jazyků pomocí konečných automatů a monoidů. Závěrečná kapitola je věnována Schützenbergerově součinu monoidů a důkazům dvou hlavních vět této práce.