Lineární diferenciální rovnice 2. řádu - Chvátal, Martin (2010)
Na začátku práce jsou uvedeny základní pojmy a vlastnosti z teorie lineárních diferenciálních rovnic a základní typy transformací. Poté práce pojednává o Sturmových srovnávacích větách. V poslední části je zařazena Reidova věta a metody z ní vycházející, tj. je uvedeno několik vět, pomocí nichž můžeme rozhodnout, zda je rovnice oscilatorická. Tato část je zakončena několika příklady, na nichž je uvedená teorie ilustrována.