Iterační metody pro řešení systému lineárních rovnic - Baletková, Martina (2010)
Práce se zabývá iteračními metodami pro řešení systému lineárních rovnic. Tyto metody se používají k přibližnému řešení soustav rovnic. Práce se zaměřuje na popis metod v maticovém a vektorovém tvaru a porovnání jednotlivých iteračních metod. Každé metodě je věnována jedna kapitola. Ty jsou rozděleny na podkapitoly, které se zabývají tvarem iterační metody, základními vlastnostmi, podmínkami konvergence a srovnáním metod. Tyto vlastnosti jsou poté demonstrovány na vhodných příkladech. Příklady jsou řešeny v programovém prostředí MATLAB.