Percepce matematických pojmů a výsledků - Růžička, Vojtěch (2009)
Hlavním cílem této práce bylo prozkoumání souvislostí mezi psychologickou typologií studentů a vztahem studentů k matematice. Použit byl osobnostní test MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) pro vytvoření psychologického profilu studentů. Šetření proběhlo na studentech informatiky, speciálně v předmětech s kódy: MB101, MB102, MB104. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny.