Modelování fyzikálních jevů ve sportu - Válek, Jan; Masarykova univerzita. Pedagogická fakulta (2010)
Předmětem rigorózní práce je vytvoření modelů fyzikálních jevů ve vybraných sportech. V úvodní části práce je podán základní pedagogický pohled na problematiku používání počítačů, počítačových programů a vybraných měřících zařízení ve výuce. V další kapitole jsou popsány použité funkce pro vytvoření požadovaných modelů. Hlavní částí práce je kapitola Fyzika ve sportu, která se zabývá teoretickým výkladem modelovaných jevů včetně početních příkladů. Tento je následně zapracován do zdrojového kódu modelů. Výstupem práce jsou obrázky s modelovanými jevy použitelné ve výuce na základních nebo středních školách.
The subject of the rigorous thesis is the creation of the models of the physical phenomena in selected sports. In the introductory part the basic pedagogical view on the problems with the use of computers, computer programs and selected measuring devices in education is given. The next chapter describes used functions for creation of required models. The main part of the thesis is the chapter called Physics in the sport which deals with the theoretical interpretation of the moulded phenomena including numerical examples. That is then incorporated into the model source code. The output of the thesis are pictures of moulded phenomena applicable in the teaching at primary or secondary schools.
Rigorózní práce (PhDr.)--Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, 2010
Keywords: cyklistika; fyzikální jevy; golf; počítačové modelování; sport; World Wide Web; computer modeling; cycling; golf; physical phenomena; sports; World Wide Web; rigorózní práce