Ekologie tchoře tmavého (Mustela putorius L.) - Ryšavá, Michaela (2010)
Tchoř tmavý (Mustela putorius) je jedním z nejméně prozkoumaných druhů lasicovitých šelem. Tato studie zkoumá potravní ekologii tchoře tmavého a jeho potenciální kompetici s dalšími druhy lasicovitých šelem, kunou skalní (Martes foina) a norkem americkým (Neovison vison. Cílem je dále přinést informace o prostorovém chování (velikost domovského okrsku, využívání prostředí) tohoto druhu v podmínkách fragmentované, zemědělsky využívané krajiny (bažantnice), která v současnosti může tchořovi sloužit jako náhradní typ prostředí. Dále se zabývá studiem denní aktivity tohoto druhu ve vztahu k faktorům prostředí v průběhu různých ročních období.