Natural prolongation of principal connections - Vondra, Jan, 1980- (2010)
Uvažujme hlavní $G$-bandl $π\colon P→ M$. Nechť $Γ$ je hlavní konexe na $P$ a $Λ$ je lineární konexe na bázi $M$. Studujeme hlavní konexe na $P$ a na jeho hlavním prodloužení $W^rP$. Popíšeme všechna možná přirozená prodloužení konexe $Γ$, vzhledem ke konexi $Λ$, na hlavní konexe na hlavním prodloužení $W^rP$ bandlu $P$. Pro $r=1,2$ podáme plnou klasifikaci, pro $r\ge 3$ je dána báze přirozených operátorů, která generuje všechny možné přirozené hlavní konexe na $W^rP$. Pro případ obecné lineární grupy $GL(n)$ porovnáme obecný výsledek s výsledky získanými pomocí redukčních vět.