Právní úprava mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem v České republice - Valdhans, Jiří, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2009)
Práce si klade za cíl představit komplex pramenů kolizní i procesní úpravy deliktů ve všech úrovních mezinárodního práva soukromého a procesního, tedy v rovině vnitrostátní, mezinárodní a komunitární právní úpravy. Zohledněna je také otázka konfliktů jednotlivých rovin pramenů. Analyzována je také vzájemná kompatibilita procesních a kolizních pravidel.
This paper presents the complex of legal sources for non-contractual obligations both in procedural and conflict-law part of private international law. Therefore national, international and communitary level of legal regulation is forementioned and also the collisions among these levels are taken into account. The paper analyzes the compatibility of procedural and conflict-law rules.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Anglické resumé.
Keywords: mezinárodní konflikty; mezinárodní právo; mezinárodní smlouvy; international conflicts; international law; international treaties; rigorózní práce