Právní úprava mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem v České republice - Valdhans, Jiří, 1979- (2009)
Práce si klade za cíl představit komplex pramenů kolizní i procesní úpravy deliktů ve všech úrovních mezinárodního práva soukromého a procesního, tedy v rovině vnitrostátní, mezinárodní a komunitární právní úpravy. Zohledněna je také otázka konfliktů jednotlivých rovin pramenů. Analyzována je také vzájemná kompatibilita procesních a kolizních pravidel.