Světová globalizace a nestátní právní prostředky - Havlíček, Jan, 1978- (2009)
Práce je věnována v době globalizace opět aktuálnímu tématu pojetí práva nestátního původu doktrínou pozitivistickou. Práce klade a snaží se zodpovědět mj. otázky, zda pohled výhradního právního pozitivismu není překonaným, alespoň v některých oblastech právní regulace.