Sport a pohybová aktivita ostravské a krnovské mládeže - Kratochvíl, Tomáš (2009)
Práce uvádí přehled současných poznatků o pohybové aktivitě mládeže. Výzkum je zaměřen na úroveň pohybových a volno-časových aktivit u 17 až 18leté mládeže v moravskoslezském kraji. Zapojeno bylo šest středních škol, kdy tři byly z krajského města Ostravy a tři z města Krnova. Celkový počet zkoumaných studentů byl 355. K výzkumu zjišťování pohybové aktivity studentů bylo použito dotazníku z mezinárodního projektu COMPASS. (z roku 2000).