Využití volné fetální DNA v krvi matky v molekulární diagnostice - Veselá, Barbora, 1986- (2009)
Cílem této bakalářské práce je shrnout poznatky o volné fetální DNA. Využití volné fetální DNA v molekulární diagnostice je například při určení pohlaví plodu, detekci chromozomálních aneuploidií nebo dědičných chorob. Metody založené na detekci DNA plodu v krevní plazmě těhotné ženy přináší nové možnosti v neinvazivní prenatální diagnostice