Enrichissement du lexique de l'ancien francais: les emprunts au latin dans l' oevre de Jean de Meun - Pešek, Ondřej, 1976- (2004)
Cílem práce je podat komplexní jazykovědnou analýzu masivního přejímání slov latinského původu do francouzštiny ve 13. a 14. století. Jev „relatinizace“ starofrancouzského lexika je analyzován z hlediska fonetického, morfologického a sémantického. Součástí práce je i sociolingvistická studie vztahu mezi latinou a francouzštinou v středověké Francii