Nesymetrické allenylazíny a ich transformácie vedúce k novým heterocyklickým skeletom - Galeta, Juraj, 1984- (2008)
Práca sa zaoberá syntézou nových nesymetrických allenylazínov s alifatickým a alicyklickým skeletom.Tepelne iniciované kombinované intra-intermolekulárnecriss-cross cykloadície týchto azínov v prítomnosti dipolarofilu poskytujú nové heterocyklys tromi nakondenzovanými päťčlennými kruhmi.Criss-cross cykloadície môžu byť klasifikované ako špeciálny typ [2+3] cykloadícií alebo1,3-dipolárnych cykloadičných reakcií. Navyše tepelne iniciované intramolekulárne cyklizácie allenylazínov vedú k stabilným bicyklickým heterocyklom s päťčlennými kruhmi.