Jak se české ženy připravují na mateřství? - Galářová, Michaela (2009)
Práce zjišťuje informovanost českých žen o mateřství v současné době. V teoretické části je uvedena jak historie předporodní přípravy, tak současná struktura předporodních kurzů včetně cvičení pro těhotné. Pro srovnání je uveden přehled brněnských kurzů včetně obsahu jednotlivých přednášek. Součástí je vysvětlení významu úlohy lékaře a porodní asistentky v prenatální péči a informovanosti žen. Průzkum je zaměřen na jednotlivá témata mateřství a zdroje informací, které těhotné využívaly. Cílem práce je zjistit jaké zdroje informací současné těhotné nejvíce ovlivňují a zda tyto informace i prakticky využijí.