Allenyloxím ako nový prekurzor pre syntézu stabilných cyklických nitrónov - Buchlovič, Marian (2008)
Predkladaná práca je zameraná do oblasti chémie allenyloxímov a ich aplikácie v syntéze nových heterocyklických zlúčenín. Bolo pripravených niekoľko nových typov derivátov allenyloxímov, ktoré boli podrobené rôznym cyklizačným podmienkam. Väčšina reakcií vedie k stabilným 5-členným cyklickým nitrónom, ktoré boli izolované a plne charakterizované.