Obezita - svépomocný manuál - Hlavatá, Karolína (2010)
Podle posledních epidemiologických šetření má více než polovina české populace nadměrnou hmotnost. Nadváha a obezita jsou spojeny s řadou závažných zdravotních problémů, vyšší mortalitou i morbiditou, nezanedbatelné jsou i vysoké finanční náklady na její léčbu. Rigorózní práce představuje ucelený materiál pro pedagogy a rodiče. V teoretické části poskytuje komplexní přehled o problematice obezity. Svépomocný manuál přináší vědomosti z oblasti obezity a správné výživy, rozpracovává program snižování hmotnosti a pedagogům pomáhá realizovat otázky výchovy ke zdraví v praxi. Součástí praktické části je i zápisník pro záznam příjmu stravy, rámcové jídelníčky, vzorové několikadenní jídelníčky, řada inspirativních receptů a aktuální tabulky energetických hodnot.