Hormony trávicího ústrojí - Svatoš, Antonín, 1923- (Thomayerova sbírka přednášek a rozprav z oboru lékařského ;, 1957)
Souborná práce shrnuje biologické, chemické i therapeutické poznatky o tomto thematu od prvních objevů gastrointestinálních hormonů až po dnešní dobu, s použitím vlastních zkušeností a výsledků.