Regulace teploty a energetický metabolismus novorozence - Přibylová, Hana (Hálkova sbírka pediatrických prací ;, 1967)
Práce uvádí jak nejnovější poznatky světové literatury, tak osvětluje výsledky vlastního výzkumu. Analyzuje nejdůležitější otázky chemické a fyzikální regulace teploty i energetického metabolismu novorozenců. Volí hledisko fyziologické a klinické.