Kastrace kadmiem - Pařízek, Jiří, 1928-1991 (Babákova sbírka. Práce ze základních lékařských oborů ;, 1957)
Monografie shrnuje cenné výsledky autorových pokusů ve studiu fysiologie látkové přeměny ve varleti z hlediska nově zjištěné toxicity solí kadmia na tuto tkáň.