Structure-function relationships of haloalkane dehalogenase enzymes - Chaloupková, Radka, 1978- (2008)
Disertační práce popisuje strukturu a funkci dvou halogenalkandehalogenas: LinB z Sphingobium japonicum UT26 a DbjA z Bradyrhizobium japonicum USDA110. Práce zahrnuje expresi a purifikaci divokých typů a mutantních enzymů, jejich strukturní charakterizaci metodou cirkulárního dichroismu, měření enzymové aktivity, stanovení kinetických konstant ve stacionárním a tranzitním stavu a termodynamickou analýzu jejich enantioselektivity. Práce shrnuta v kapitole 1 je soustředěna na detailní pochopení katalytického mechanismu halogenalkandehalogenasy LinB. Kinetika ve stacionárním a tranzitním stavu byla měřena se substráty 1-chlorhexanem, chlorcyklohexanem and bromcyklohexanem.