Program snižování nadváhy u dětí ve věku 10-15let - jeho tvorba a následné ověření metodiky v praxi v kursech snižování nadváhy pro děti - Hrnčiříková, Iva (2009)
Disertační práce se zabývá problematikou dětské obezity. Cílem práce bylo podílet se na tvorbě metodiky používané v kurzech snižování nadváhy u dětí ve věku 10 - 15 let a následně tuto metodiku ověřit v několika opakovaných rodinných kurzech snižování nadváhy. V případě nutnosti, navrhnout změnu metodiky, či vytvořit nový pracovní materiál.