Studium adsorpčních a redoxních vlastností povrchově aktivních látek na kovových elektrodách pomocí moderních elektrochemických metod - Kebrlová, Natálie (2009)
Elektrochemické studium povrchově aktivních látek (surfaktantů) a modelových halogenovaných aromátů vedlo k získání nových poznatků o jejich redoxním a adsorpčním chování a může přispět k jejich elektrochemickému odbourávání z životního prostředí. Redoxní a adsorpční chování halogenovaných aromátů v 0,5 M H2SO4 bylo sledováno na elektricky nabitém rozhraní při katodické i anodické polarizaci polykrystalické - Pt-pc a monokrystalické - Pt(111) platinové elektrody metodou cyklické voltametrie (Cyclic Voltammetry - CV), diferenciální elektrochemické hmotnostní spektrometrie (Differential Electrochemical Mass Spectrometry - DEMS) a eliminační voltametrie s lineárním „skenem“ (Elimination Voltammetry with Linear Scan-EVLS). Monokrystalické povrchy byly citlivější pro sledování adsorptivního chování aromátů.