Choroby psů - Konrád, Jaroslav, 1926-2010 (Kynologie ;, 1955)
Všeobecná část informuje chovatele o zásadách zacházení se psy a o přípravách psa k vyšetření i o správném ošetřování a dodržování léčby churavých psů. Poučuje o tom, čeho je zapotřebí si povšimnout v chování zvířete, aby vyšetřujícímu veterinárnímu lékaři mohly být podány údaje důležité pro diagnosu a zavedení vhodné léčby. Ve speciální části jsou probrány choroby jednotlivých ústrojů, choroby vnitřní sekrece, krve, látkové výměny, avitaminosy i choroby nervové. Je věnována pozornost chorobám infekčním i parasitárním, chirurgickým zákrokům a otravám různými látkami.