Antifibrinolytika v gynekologii a porodnictví - Koutský, Jan, 1915- (Avicenum, 1975)
V teoretické části jsou popsány děje, které předcházejí vzniku porodnických a gynekologických krvácení a jejich základní laboratorní diagnostika. Klinická část seznamuje s léčbou krvácení pomocí antifibrinolytik, a to zejména při dysfunkční menometrorrhagii a při porodním krvácení v souvislosti s diseminovanou intravaskulární koagulací.