Aplikace Monte Carlo metod v ekonomických modelech - Slabejová, Danica (2010)
Obsahom tejto prace je ukázať uplatnenie metódy Monte Carlo v ekonómii. V prvej časti sa venujem využitiu tejto metódy pri oceňovaní opcii na akciu s dividendou, potom bez dividendy a nakoniec s nekonštantnou volatilitou. V druhej časti sa venujem uplatneniu pri analýze citlivosti a neistoty. Ide hlavne o Monte Carlo filtrovanie, ktoré sa využíva i pri riešení dynamického modelu.