Testy dobré shody - Dienová, Marika (2010)
Cílem práce zaměřené na jednorozměrnou a dvojrozměrnou analýzu kategoriáloních dat , je popsání a srovnání asymptotických a exaktních testů dobré shody. První část je zaměřená na ověřování základních typů rozdělení, druhá pak na testy nezávislosti v kontingenčních tabulkách. Všechny popsané testy jsou aplikované na simulovaných i praktických datech.