Výuka diferenciální geometrie křivek a ploch s využitím počítačů - Viskotová, Lenka, 1979- (2009)
Zadáním této disertační práce bylo najít vhodný způsob počítačové podpory pro výuku diferenciální geometrie křivek a ploch. Cílem bylo vytvořit sbírku řešených příkladů, jejichž řešení do značné míry využívá prostředků výpočetní techniky. Ještě před začátkem zpracování vznikla myšlenka navázat tuto sbírku na právě vznikající skriptum z diferenciální geometrie křivek a ploch, jehož autorství se ujal pan prof. RNDr. Ivan Kolář, DrSc., a o jehož osobní poznámky se pak opíral samotný výběr příkladů do sbírky. Příklady byly voleny tak, aby co nejlépe vznikající skriptum doplňovaly. Sbírka příkladů se při své tvorbě měnila a upravovala na základě praktických zkušeností z počítačově podporované výuky diferenciální geometrie křivek a ploch, která probíhá již pět semestrů (ZS 2004, LS 2005, LS 2007, LS 2008, LS 2009). Výsledný celek, spojující texty přednášek a počítačově podporovanou sbírku řešených příkladů, lze najít na přiloženém CD nebo na webové stránce http://is.muni.cz/elportal/?id=8000.