Elektromechanické zapisovací přístroje - Kabeš, Karel (Řada elektrotechnické literatury, 1963)
V moderním průmyslu a výzkumu se rostoucí měrou uplatňuje měřicí technika. Jaké jsou základní metody a způsoby zápisu, jak se převádějí měřené veličiny na pohyb zapisovacího ústrojí, jaké jsou zapisovače s přímým i nepřímým ovládáním zapisovacího ústrojí, jaké jsou speciální zapisovací přístroje i jak jsou zapisovací přístroje používány - tím vším se zabývá tato kniha.