Výpočet vlastních čísel matic - Hebelka, Tomáš, 1985- (2010)
Tato práce se zabývá hledáním vlastních čísel a vlastních vektorů matic. Práce obsahuje popis hledání oblastí, v nichž leží vlastní čísla, a vlastnosti vlastních čísel speciálních typů matic. Dále se zabývá hledáním vlastních čísel matic o největší absolutní hodnotě pomocí mocninné metody a transformací matic k nalezení dalších vlastních čísel. Teorie je doplněna příklady a popisem výpočtu těchto příkladů pomocí přiložené knihovny skriptů v jazyce Matlab.