Trestní odpovědnost právnických osob - Nováčková, Soňa, 1980- (2010)
Trestní odpovědnost právnických osob se stala jedním z nejvíce diskutovaných témat v poslední době. Je to převážně z toho důvodu, že velkým rozvojem v oblasti ekonomiky a globalizací dochází k tomu, že právnické osoby se ve velké míře podílejí na světové ekonomice formou nadnárodních společností. V mezinárodních měřítcích nemohou být odpovědné pouze konkrétní fyzické osoby, ale musí také existovat možnost sankcionovat celý subjekt, který se dopouští protispolečenského jednání v takovém rozsahu.