Kryptografie - Klubus, Martin (2010)
Tato práce je zaměřena na základní algoritmy kryptografie. Je na nich vysvětlen způsob symetrického a asymetrického šifrování. Konkrétně se jedná o algoritmy RSA, DES, AES a některé další. Jejich princip je popsán a ilustrován na příkladech s ohledem na specifické požadavky, které umožní převést materiál do Braillova písma.