Bankovní marketing - Bartáková, Soňa (2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na objasnění pojmu bankovní marketing jakožto specifickou oblast marketingu služeb. Povaha bankovních produktů a služeb a jejich odlišnost od klasických spotřebních statků a služeb zakládá hlavní odlišnost také v oblasti marketingu. Marketingový mix sestávající ze 4P je tak nutné s ohledem na tyto specifika rozšířit na 7P. V marketingu finančních institucí zaujímají tyto doplňkové prvky velmi významné postavení. V první části této práce je stručně nastíněna povaha bankovní soustavy v České republice a vývoj obchodních bank za poslední léta. V následující kapitole je blíže popsána oblast marketingu, prostředí finančních služeb a specifika bankovního marketingu. V kapitole třetí jsem rozpracovala jednotlivé prvky rozšířeného marketingového mixu. Takto zjištěné teoretické poznatky jsem se v kapitole čtvrté pokusila aplikovat na reálný bankovní produkt, za který jsem si zvolila studentské konto G2 od Komerční banky.