Generující funkce v teorii pravděpodobnosti - Furišová, Tereza (2010)
Bakalářská práce se zabývá generujícími funkcemi, jejich vlastnostmi a aplikacemi na příkladech. V první kapitole se budu zabývat obyčejnými generujícími funkcemi, konvolucemi a v neposlední řadě také Dirichletovou generující funkcí. Druhá kapitola blíže pojednává o pravděpodobnostní funkci. Další kapitola je poté věnována náhodné procházce. Na základě takto získaných poznatků budou v poslední kapitole uvedeny dva příklady řešené pomocí generujících funkcí.