Konodontová fauna famenu ve východních lomech v Mokré u Brna - Makovník, Patrik (2010)
V této práci jsou na základě konodontové fauny řešeny biostratigrafické poměry vybraných profilů v lomu Mokrá u Brna. Bylo odebráno 12 vzorků, které byly vyhodnoceny. Byly zjištěny následující konodontové zóny: svrchní Palamtolepis rhenana až spodní Palmatolepis crepida, Palmatolepis gracilis expansa. Bylo zjištěno společenstvo konodontů charakteristické pro spodnotournaiské zóny bez přítomnosti rodu Siphonodella. Na základě rodového zastoupení byla rozlišena palmatolepis-bispathodová a polygnathus-pseudopolygnathová biofacie.