Životospráva a výživa sportovce při treningu a při závodech - Jakovlev, Nikolaj Nikolajevič, 1911- (Státní zdravotnické nakladatelství, 1955)
Příručka pojenává o životosprávě sportovců a hygienických zásadách při treningu, podává výklad o fysiologické úloze výživy a jednotlivých jejích složek a uvádí i praktické pokyny pro výživu při treningu, závodech, při různých druzích sportu atd.