Zásady správné výživy sportovce - Vinařický, Richard, 1907-1985 (Státní tělovýchovné nakladatelství, 1955)
Brožura vysvětluje všeobecně přístupným způsobem otázky výživy, uvadí praktické výsledky výzkumu o výživě sportovců podle jednotlivých druhů sportu a dává pokyny pro správné složení stravy co do kalorického obsahu, množství druhu vitaminů, stravitelnosti a denního rozdělení.