The use of reflex mechanisms in reeducation of mobility : proceeding of the International Symposium of Rehabilitation in Neurology, Prague 1966 - Obrda, Karel, 1910-1991 (Balnea, 1969)
Obsahuje osmdesát šest příspěvků našich a zahraničních odborníků o použití reflexních mechanismů při reedukaci pohyblivosti. Pojednávají mj. o hlavní linii čs. výzkumu reedukace motorických poruch v neurologii, komplexníterapii při spastických obrnách pomocí léků a fyzikálních metod a rehabilitaci po mozkové mrtvici. Další příspěvky přinášejí zásady pohybové reedukace a pojednávají o důležitosti souhybů pro motorickou redukaci. Zabývají seterapií úrazů centrálního nervového systému, poruch řeči při totální afasii, motorickým tréninkem dětí s defekty řeči, lezením jako součástí rehabilitační terapie motorických poruch u dětí aj.